הירק | גודל המנה |
משקל המנה (בגרם) |
אנרגיה (קלוריות) |
חלבון (גרם) |
שומן (גרם) |
פחמימות (סה"כ) (גרם)(1) |
סיבים תזונתיים (גרם) |
פחמימות זמינות (גרם) (2) |
אבטיח | 1 ספל קוביות 100 גרם |
152 100 |
49 32 |
0.9 0.6 |
0.7 0.4 |
10.9 7.2 |
0.8 0.5 |
10.1 6.7 |
אפונה מבושלת | 1 ספל 100 גרם |
160 100 |
134 84 |
8.6 5.4 |
0.4 0.2 |
25.0 15.6 |
8.8 5.5 |
16.2 10.1 |
ארטישוק מבושל | 1 בינוני 100 גרם |
120 100 |
60 50 |
4.2 3.5 |
0.2 0.2 |
13.4 11.2 |
6.5 5.4 |
6.9 5.8 |
בוטנים קלויים | 100 גרם | 100 | 585 | 23.7 | 49.7 | 21.5 | 8.0 | 13.5 |
בטטה מבושלת | 1 בינונית 100 גרם |
151 100 |
159 105 |
2.5 1.7 |
0.5 0.3 |
36.7 24.3 |
2.7 1.8 |
34 22.5 |
במיה מבושלת | 8 תרמילים 100 גרם |
85 100 |
27 32 |
1.6 1.9 |
0.1 0.2 |
6.1 7.2 |
2.1 2.5 |
4.0 4.7 |
בצל מבושל | 1 בינוני 100 גרם |
94 100 |
41 44 |
1.3 1.4 |
0.2 0.2 |
9.5 10.2 |
1.3 1.4 |
8.2 8.8 |
גזר טרי | 1 בינוני 100 גרם |
61 100 |
26 43 |
0.6 1.0 |
0.1 0.2 |
6.2 10.1 |
1.8 3.0 |
4.4 7.1 |
מלון | ספל קוביות 100 גרם |
160 100 |
56 35 |
1.4 0.9 |
0.4 0.3 |
13.4 8.4 |
1.3 0.8 |
12.1 7.6 |
סלק מבושל | 2 בינוניים 100 גרם |
100 100 |
44 44 |
1.7 1.7 |
0.2 0.2 |
10.0 10.0 |
2.0 2.0 |
8.0 8.0 |
עגבניה | 1 בינונית 100 גרם |
123 100 |
26 21 |
1 0.9 |
0.4 0.3 |
5.7 4.6 |
1.4 1.1 |
4.3 3.5 |
פול מבושל | 1 ספל 100 גרם |
170 100 |
187 110 |
12.9 7.6 |
0.7 0.4 |
33.4 19.7 |
9.2 5.4 |
24.2 14.3 |
שעועית מבושלת | 1 ספל 100 גרם |
177 100 |
224 127 |
15.3 8.7 |
0.9 0.5 |
40.4 22.8 |
11.3 6.4 |
29.1 16.4 |
תות שדה | 1 ספל 100 גרם |
144 100 |
43 30 |
0.9 0.6 |
0.5 0.4 |
10.1 7.0 |
3.3 2.3 |
6.8 4.7 |
תירס מבושל |
1 בינוני (גרעינים ) |
77 100 |
83 108 |
2.6 3.3 |
1.0 1.3 |
19.3 25.1 |
2.1 2.8 |
17.2 22.3 |
תפוח אדמה מבושל | 1 בינוני 100 גרם |
167 100 |
144 86 |
2.9 1.7 |
0.2 0.1 |
33.4 20.0 |
3.0 1.8 |
30.4 18.2 |
תפוח אדמה במיקרוגל | 1 בינוני 100 גרם |
156 100 |
156 100 |
3.3 2.1 |
0.2 0.1 |
36.3 23.3 |
2.5 1.6 |
33.8 21.7 |
תפוחי אדמה מטוגנים (צ'יפס) |
100 גרם | 100 | 218 | 3.4 | 8.2 | 34 | 3.2 | 31.8 |
הערות:
(1) סה"כ פחמימות – כולל סיבים תזונתיים.
(2) פחמימות זמינות הן ההפרש בין סה"כ הפחמימות לבין הסיבים התזונתיים. הסיבים התזונתיים אינם הופכים לגלוקוז במחזור הדם.
3. קיימת שונות גבוהה בנתונים בתלות בבשלות הירק, אופן הבישול/טיגון, וגורמים נוספים.
4. צוות "סוכרת+" לא יישא באחריות כלשהי לנזק שנגרם עקב שמוש בנתונים.
5. המשתמש בנתונים עושה זאת על דעתו ואחריותו הבלעדית.
6. בתאבון!!
הנתונים לוקטו ועובדו מתוך - |
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. 2002.
USDA Nutrient Database for Standard Reference, Release 15.
Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp